2019-06-07

  

 

Официално посещение на делегация от Конституционния съд на Република България в Конституционния съд на Република Северна Македония – 10-13 юни 2019 г.

 

 

По покана на председателя на Конституционния съд на Република Северна Македония от 10 до 13 юни 2019 г. делегация от Конституционния съд на Република България ще направи официално посещение в Скопие и Охрид. Българската делегация ще бъде в състав председателят проф. Борис Велчев и конституционните съдии Анастас Анастасов, Гроздан Илиев, проф. Мариана Карагьозова-Финкова, Таня Райковска, Павлина Панова, проф. Атанас Семов и Красимир Влахов.

 

В рамките на визитата ще се състои дискусия на кръгла маса на тема: „Обмяна на опит за мястото и ролята на конституционните съдилища в изграждането на демократично общество“. Ще бъдат разгледани решения от практиката на конституционните съдилища, както и други въпроси от взаимен интерес.

 

Българската делегация ще проведе официални срещи с президента на Република Северна Македония – г-н Стево Пендаровски и с министър-председателя – г-н Зоран Заев.