2016-09-14

По случай 25 години от създаването на Конституционния съд на Република България, на 21 и 22 септември 2016 г. в Резиденция „Бояна“ ще се проведе Международна конференция  на тема: „Защитата на основните права на гражданите и националната сигурност в съвременния свят. Ролята на конституционните съдилища“

Гости на Международната конференция ще бъдат председателят на Съда на Европейския съюз в Люксембург, председателят на Европейската комисия за демокрация чрез право към Съвета на Европа, съдии от чуждестранни конституционни съдилища, както и видни специалисти в областта на конституционното правосъдие.

На  тържественото откриване са поканени президентът на Република България - г-н Росен Плевнелиев; председателят на Народното събрание на Република България - г-жа Цецка Цачева; министър-председателят на Република България - г-н Бойко Борисов; министърът на правосъдието -     г-жа Екатерина Захариева; председателят на Върховния касационен съд -  г-н Лозан Панов; председателят на Върховния административен съд – г-н Георги Колев; главният прокурор на Република България - г-н Сотир Цацаров и други официални гости.

Каним медиите да присъстват на официалното откриване, което ще се състои в Резиденция „Бояна“ от 9:30 часа до 10:30 часа, дом 2, зала „Триадица“.

Заявки за акредитация  ще се приемат на телефони 02 987 50 08; 02  940 23 42 или на e-mail:[email protected]. до 17.09.2016 г. включително.

С оглед на ограничения капацитет на зала „Триадица“, ще бъдат допуснати само първите 10 медии, заявили участие.

Списъкът на акредитираните журналистически екипи ще бъде качен на 19.09.2016 г. на сайта на Конституционния съд.